Strona główna PRZEPISY Bułka malinowa z Nutellą – wizualnie i smakowo idealna!

Bułka malinowa z Nutellą – wizualnie i smakowo idealna!

Doskonała wizualnie i smakowo bułeczka z malinową Nutellą.

Malinová žemlovka s Nutellou - vizuálně i chuťově dokonalá!
Źródło: iStockphoto

 


Bułka z malinami i Nutellą

 

  • 14 kawałków białego chleba tostowego
  • 7 łyżek stołowych Nutelli
  • 7 łyżek dżemu malinowego
  • 3 jajka
  • 3 łyżki stołowe cukru granulowanego
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1/4 szklanki masła
  • 1 szklanka mleka pełnego
  • 1 filiżanka bitej śmietany
  • 1 szczypta soli
  • masło do smarowania

 

  1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 160°C.
  2. 7 kromek chleba tostowego posmaruj Nutellą, a 7 kromek – dżemem malinowym.
  3. Połącz plasterki malin z plasterkami Nutelli i pokrój powstałe w ten sposób kanapki w trójkąty.
  4. Ułóż kanapki w wysmarowanym masłem naczyniu do pieczenia, tak aby wierzchołki trójkątów znajdowały się na górze.
  5. W misce ubij jajka, cukier, cukier waniliowy, roztopione masło (nie gorące), mleko, śmietanę i szczyptę soli.
  6. Wylej masę na kanapki w naczyniu do zapiekania i zapiekaj w piekarniku przez około 50 minut.

.