Strona główna PRZEPISY Nie wiesz, co zjeść na obiad? Spokojnie! Przygotuj sznycle czarnogórskie z serem

Nie wiesz, co zjeść na obiad? Spokojnie! Przygotuj sznycle czarnogórskie z serem

Nie możesz się zdecydować, co ugotować na obiad? Prosta odpowiedź. Przygotuj smaczny sznycel czarnogórski z serem, ukryty w cieście ziemniaczanym.

nevíte co k obědu? jednoduché! připravte si tento Černohorský řízek!
Źródło: recetario.lavillita.com

Sznycel czarnogórski z serem

  • 1 kg wieprzowiny curry
  • 500 g ziemniaków
  • 2 jajka
  • 3 szt. czosnku
  • 1 szt. cebuli
  • 3 łyżki mąki zwykłej
  • sól do smaku
  • mielony czarny pieprz do smaku
  • mielony kminek do smaku
  • majeranek do smaku
  • olej do smażenia
  • zwykła mąka do posypania
  • tarty ser do posypania

 

  • Mięso kroimy w plastry, lekko osuszamy, a następnie doprawiamy solą i pieprzem.
  • Obrać cebulę i czosnek, drobno je posiekać i wymieszać z 1 jajkiem.
  • Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, dodać zmiksowaną cebulę i czosnek, jajko, mąkę oraz sól, pieprz czarny mielony, kminek mielony i majeranek do smaku. Wszystko dobrze wymieszać.
  • Mąkę dodawaj stopniowo – możesz dodawać lub odejmować w zależności od potrzeb.
  • Obtocz plastry mięsa w mące, a następnie w cieście ziemniaczanym. Przygotowane filety smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem posypać tartym serem.