Szybkie i bardzo smaczne ciasto bez pieczenia. Zrobiłam go po raz pierwszy w zeszły weekend, od teraz będzie częściej gościł na naszym stole. Ciastka owocowe to popularny słodki dodatek do popołudniowej kawy, a dzieci uwielbiają je jako przekąskę.
.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno.
2. Dodać mascarpone i krótko wymieszać. Krem podzielić na 2 części. Pozostaw 1/3 w jednej misce i 2/3 kremu w drugiej.
3. Ułóż herbatniki w formie do pieczenia wyłożonej papierem.
4. Na herbatnikach rozsmarować połowę kremu i ułożyć kolejną warstwę herbatników.
5. Do mniejszej części kremu dodaj 2-3 łyżki kajmaku i dobrze wymieszaj.
6. Na herbatnikach rozsmarować krem kajmakowy.
7. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i posmarować resztą kremu.
8. Ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować resztą kajmaku.
9. Wierzch posypać pokruszonymi orzechami w kolorowej czekoladzie. Wstaw ciasto do lodówki na 2-3 godziny.
INSTRUKCJE WIDEO TUTAJ:
Życzymy Wam, abyście dobrze smakowali.